Κάλεσμα Κατά της Διαφθοράς

Στα όσα αποκαλυπτικά γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, της πώλησης ιθαγένειας, με την εμπλοκή πολιτειακών αξιωματούχων, δικηγορικών γραφείων και επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, επιβεβαιώνουν το μέγεθος της διαπλοκής και της διαφθοράς, που υπογείως διαβρώνουν την Κυπριακή Δημοκρατία και την κοινωνία. Οι τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις δικαιολογημένα προκαλούν οργή και αγανάκτηση στον Κύπριο πολίτη, που τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται να ορθοποδήσει, βιώνοντας τις επιπτώσεις της οικονομικής και τώρα της υγειονομικής κρίσης.

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΑΣΔΥΚ, θεωρεί ότι τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες, εξευτελίζουν και υπονομεύουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την αξιοπιστία της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όταν η προσοχή θα έπρεπε να είναι εστιασμένη στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος.

Καταγγέλλουμε τέτοιες συμπεριφορές πολιτειακών αξιωματούχων που πλήττουν βάναυσα την εμπιστοσύνη του πολίτη.

Η ΑΣΔΥΚ ενώνει τη φωνή της, μαζί με όλους τους πολίτες καθώς και τα άλλα οργανωμένα σύνολα και φορείς, και ζητά την εξονυχιστική διερεύνηση όλων των καταγγελιών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ζητά την λογοδοσία αυτών που φέρονται να εμπλέκονται στην πώληση χρυσών διαβατηρίων και την απόδοση ευθυνών. Η ατιμωρησία θα ρίξει στα τάρταρα και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης που απομένουν προς τους πολιτειακούς και δικαστικούς θεσμούς.

Η ΑΣΔΥΚ ενώνει τη φωνή της με πρωτοβουλίες πολιτών που αντιδρούν και καλεί τους δημοσίους υπαλλήλους να δώσουν το παρών τους στη σημερινή εκδήλωση καταγγελίας της διαφθοράς που θα πραγματοποιηθεί έξω από το Συνεδριακό Κέντρο στις 6:30 μ.μ.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου
14 Οκτωβρίου 2020