Αναβάθμιση των μισθοδοτικών κλιμάκων στην Αστυνομία και Πυροσβεστική

Το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ), χαιρετίζει με ικανοποίηση την εξαγγελία συμφωνίας για αναβάθμιση των κλιμάκων στην Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Πάγιο δίκαιο αίτημα, το οποίο διεκδίκησε από τη σύσταση του ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, ενημερώνοντας για αυτό τον σκοπό την αρμόδια Υπ. Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας, αρχηγούς κομμάτων και βουλευτές.

Επιπρόσθετα, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του στόχου για αναβάθμιση των κλιμάκων και ειδικότερα την έντιμο Υπουργό Δικαιοσύνης για τις προσπάθειες που κατέβαλε.

Η πιο πάνω επιτυχία ευελπιστούμε να ολοκληρωθεί, με τη σωστή ρύθμιση του νέου Συνταξιοδοτικού Σχεδίου που αφορά και τα μέλη της Αστυνομίας και Πυροσβεστικής και το οποίο βρίσκετε υπό συζήτηση τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Δεν μπορεί όμως ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, να μην εκφράσει τη δυσφορία του για τη μη συμμετοχή του στις διαβουλεύσεις, αφού ως νόμιμη Κλαδική ενταγμένη στην ΑΣΔΥΚ (Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου), εκπροσωπεί σημαντικό αριθμό μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και θα μπορούσε να συμβάλει ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια.

Ως εκ τούτου, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ αναμένει να ενημερωθεί για το τι περιλαμβάνει η συμφωνία για τη μισθολογική αναβάθμιση, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί αντικειμενικά κατά τη συζήτηση της ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εκ του Προεδρείου ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

8 Σεπτεμβρίου 2022