Απάντηση του ΔΣ ΑΣΔΥΚ στην Ανακοίνωση του Παραιτηθέντος Προέδρου του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ ημερομηνίας 21/3/21 με τίτλο “Ανακοίνωση Αποχώρησης του ΚΑΣ”

Το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ έλαβε γνώση της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο παραιτηθείς Πρόεδρος του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για διεξαγωγή αναπληρωματικών αντί γενικών εκλογών και επιθυμεί να σημειώσει τα ακόλουθα –

 

  1. Το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ σέβεται τα μέλη του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ καθώς και τον παραιτηθεί Πρόεδρο του. Παρότι δεν είναι και ούτε ήταν ποτέ πρόθεση μας να έρθουμε σε οποιασδήποτε δημόσια αντιπαράθεση ή διαφωνία με μέλη μας – ακόμα και όσα επιλέξουν λόγω διαφωνίας να διαγραφούν – δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα/καμία να κηλιδώσει το όνομα της Συντεχνίας μας και τις αρχές που εκπροσωπούμε με μισές αλήθειες και ανακρίβειες.
  2. Ιδιαίτερα δεν θα επιτρέψουμε σε άτομα που χρησιμοποίησαν την ΑΣΔΥΚ ως σκαμνί για να ανέβουν ώστε να φτάσουν να διατείνονται σήμερα για τα δεκάδες μέλη που εκπροσωπούν να λερώσουν το όνομα, τον χαρακτήρα και την υπόληψη μας. Λαϊκίστικου τύπου συνδικαλισμό δεν κάναμε ποτέ και δεν πρόκειται να αρχίσουμε τώρα επειδή ένα άτομο δεν μπορεί να ελέγξει και να χαλιναγωγήσει τον εαυτό του και τις φιλοδοξίες του για να παρουσιαστεί σήμερα στις πλάτες άλλων, που άνοιξαν διαδρόμους, βασιλικότερος του βασιλέως.
  3. Στην προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε επιμελώς αποφύγει να αναφερθούμε σε λεπτομέρειες που αφορούν την παραίτηση του συνάδελφου Νίκου Λοϊζίδη από τον ΚΑΣ -ΑΣΔΥΚ, θέση την οποία θα κρατήσουμε παρά την πρόκληση. Να επισημάνουμε μόνο ότι στη συνάντηση που το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ είχε με τους αξιωματούχους του ΚΑΣ κλήθηκε να παραστεί και ο συν. Νίκος ΛοΪζίδης όμως, ο ίδιος επέλεξε συνειδητά να μην παραστεί. Το να λες μια ιστορία σε μια ομάδα και άλλη ιστορία σε άλλη αποφεύγοντας να παρουσιαστείς ενώπιον των δύο ομάδων ταυτόχρονα δεν αφήνει, σε ένα ανεξάρτητο παρατηρητή, και πολλά περιθώρια ερμηνείας για τα παιχνίδια που το άτομο το οποίο δημιούργησε την κρίση προσπαθεί να παίξει.
  4. Πουθενά στο καταστατικό της ΑΣΔΥΚ δεν υπάρχει αναφορά σε γενικές εκλογές του Κλάδου σε περίπτωση παραιτήσεων μελών προεδρείου κλάδου οπότε οι αναφορές του Νίκου Λοϊζίδη σε “αυτονόητα” δεν ισχύουν. Αυτό που υπάρχει στο Άρθρο 14 του Καταστατικού της ΑΣΔΥΚ είναι αναφορά σε αναπληρωματικές εκλογές για τους παραιτηθέντες. Το καταστατικό της ΑΣΔΥΚ είναι προσβάσιμο σε όλους σας στην ιστοσελίδα της ΑΣΔΥΚ στη διεύθυνση asdyk.org. Οι οποιεσδήποτε προσπάθειες για καταστρατήγηση των Κανονισμών λειτουργίας του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ και του Καταστατικού της ΑΣΔΥΚ έγιναν από τον συνάδελφο Νίκο Λοϊζίδη ο οποίος, εκ της φύσεως του φαίνεται να θεωρεί ότι τα συλλογικά όργανα μιας συντεχνίας, η σύνθεση των απόψεων των πολλών και οι αποφάσεις του συνόλου αποτελούν εμπόδια και τροχοπέδη στους ρυθμούς που θέλει ως άτομο να ακολουθεί και στις δικές του πολλές φορές προειλημμένες αποφάσεις ή/και ενέργειες.
  5. Ο συνάδελφος Νίκος Λοϊζίδης μπορεί να βρίσκεται σε επαφές με τη “Συντεχνία Ισότητα” των συναδέλφων αορίστου και ορισμένου χρόνου όμως, όπου και να πάει, ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ δεν αποχωρεί από την ΑΣΔΥΚ, όπως παραπλανητικά αναφέρεται στον τίτλο της ανακοίνωσης του, αλλά θα βρίσκεται στη Συντεχνία μας η οποία διατηρεί ακέραια τα δικαιώματα να διασφαλίσει τα συμφέροντα της.

 

Δρ Γεώργιος Χωραττάς

Πρόεδρος ΔΣ ΑΣΔΥΚ

21 Μαρτίου 2021