Αποτελέσματα 1ης Γενικής Συνέλευσης ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020, μετά από 60 χρόνια ίδρυσης και λειτουργίας της Αστυνομίας Κύπρου, η πρώτη, ιστορική, γενική συνέλευση μιας Κλαδικής Συντεχνίας των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η νέα Κλαδική Συντεχνία, αριθμεί περίπου 500 μέλη, σε διάστημα μόλις τρεισήμισι μήνες από τη σύστασή της.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας, πάντα με σεβασμό στις αρχές του Συντάγματος και της ιεραρχίας της Αστυνομίας.

Να είστε περήφανοι που άρχισε να δραστηριοποιείται το συνδικαλιστικό κίνημα στις γραμμές των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σας ενημερώνουμε ότι, στην πρώτη γενική συνέλευση του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, εγκρίθηκαν οι εσωτερικοί κανονισμοί λειτουργίας του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, και αναλύθηκαν οι ενέργειες, σε οργανωτικό επίπεδο, που θα δρομολογήσουμε για να είμαστε κοντά στα μέλη μας, ώστε να προωθήσουμε προς επίλυση, όσο το δυνατό περισσότερα προβλήματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας.

Παράλληλα, υποβλήθηκαν υποψηφιότητες για το Προεδρείο και το Ανώτατο Συμβούλιο.

Αποφασίστηκε επίσης, η παροχή νομικής βοήθειας προς τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία τραυματίστηκαν στα πρόσφατα επεισόδια στη Λεμεσό.

Καταληκτικά, επαναλαμβάνουμε, είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στις γραμμές των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας μας, και συνεχίζουμε τη δράση μας, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας τους και της θέσης αυτών, για την αποτελεσματικότερη διασφάλιση της προστασίας του πολίτη.

Από την Οργανωτική Επιτροπή ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

2 Νοεμβρίου, 2020