ΑΣΔΥΚ: Δεν είναι αρκετή η εκ των υστέρων καταδίκη των επεισοδίων

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά, που προκαλούνται  επεισόδια στα γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, σε βάρος των εκεί εργαζομένων.

Σήμερα, έλαβε χώρα ακόμη ένα επεισόδιο, αυτή τη φορά στο τοπικό γραφείο των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας στη Λεμεσό.

Ως αποτέλεσμα αυτού του επεισοδίου οι εργαζόμενοι κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι αξιώνουν από το Κράτος-εργοδότη τους την επαρκή προστασία και ασφάλειά τους.

Η ΑΣΔΥΚ καταγγέλλει τα όποια επεισόδια σε βάρος των εργαζομένων από όποιους και αν προέρχονται, Κύπριους ή αλλοδαπούς πολίτες.

Η ΑΣΔΥΚ συμπαραστέκεται και υιοθετεί πλήρως την ανησυχία των εργαζομένων και το αίτημά τους για τέτοια μέτρα τα οποία θα διασφαλίζουν ότι δεν θα κινδυνεύουν στο χώρο εργασίας.

Ορθά η Υπουργός Εργασίας καταδικάζει και αυτή τη φορά, τα επεισόδια. Όμως, για να μην καταδικάζει εκ των υστέρων τα όποια απαράδεκτα συμβάντα, έχει υποχρέωση να αναζητήσει και να προωθήσει το ταχύτερο τη λήψη  αποτελεσματικότερων μέτρων πρόληψης τέτοιων επεισοδίων. Μέτρων ικανών που θα διασφαλίσουν την επαρκή προστασία της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων όπως και των πολιτών οι οποίοι καθημερινά εξυπηρετούνται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας.

Επιβάλλεται η ταχεία λήψη μέτρων, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες εκδήλωσης σοβαρότερων περιστατικών, που ενδεχομένως κάποια στιγμή να θρηνήσουμε και θύματα.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

3.6.2021