ΑΣΔΥΚ: Είμαστε στο πλευρό των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων

Το μήνυμα ότι η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), στηρίζει το απόλυτα δίκαιο αίτημα των χιλιάδων επηρεαζόμενων υπαλλήλων, οι οποίοι υπηρετούν στις συνδυασμένες κλίμακες Α2 έως Α7, για άρση της μισθολογικής στασιμότητας και δημιουργία ανελικτικής προοπτικής, επαναλαμβάνει η Οργάνωση.

Αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων, αποτελούμενη από τις κ.κ. Λ. Ανδρέου και Μ. Χαραλάμπους, είχε σήμερα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΣΔΥΚ, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Δρ Γ. Χωραττάς. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση της ΑΣΔΥΚ, στα Γραφεία της Οργάνωσης.

Ο κ. Χωραττάς ενημέρωσε για τα διαβήματα της Οργάνωσης, με επιστολές (αρχής γενομένης από το 2021), όταν έθεσε στο Υπουργείο Οικονομικών, το θέμα της ανελικτικής και μισθολογικής προοπτικής αυτής της μεγάλης ομάδας δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι παραμένουν οι πλέον αδικημένοι, καθώς το πάγωμα των προσαυξήσεων, την περίοδο 2012-2016, έχει επενεργήσει αρνητικά, τόσο στο ύψος του μισθού, όσο και στην ανέλιξή τους. «Ακολούθησαν και άλλες επιστολές προς το Υπουργείο Οικονομικών με τις οποίες υποβάλαμε συγκεκριμένες προτάσεις, με έμφαση την σύντμηση του απαιτούμενου χρόνου για την εξάντληση των βαθμίδων της μίας κλίμακας και την είσοδο στην επόμενη, πλην όμως, όλες οι εισηγήσεις μας σκόνταφταν στην αρνητική στάση του Υπουργείου Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα απόλυτα τεκμηριωμένο αίτημα, σε μια περίοδο που το κόστος ζωής έχει αυξηθεί δραστικά, και η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αναθεωρήσει τις αποφάσεις της».

Ο κ. Χωραττάς διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων ότι, η ΑΣΔΥΚ στηρίζει την προγραμματισμένη κινητοποίηση, για τις 18 Οκτωβρίου 2023, γι’ αυτό και θα καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν.

Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων, η κ. Λ Ανδρέου, ανέφερε ότι, ανάμεσα στους επηρεαζόμενους υπαλλήλους υπάρχει μεγάλη απογοήτευση, καθώς εδώ και πολλά χρόνια παραμένουν οι πλέον αδικημένοι στην κρατική μηχανή. Αίτημα των εργαζομένων, είπε, είναι η σύντμηση του χρόνου ανέλιξης και η απόδοση των παγωμένων προσαυξήσεων και κατέληξε: «Οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι έχουν κουραστεί από τις κενές υποσχέσεις, η Κυβέρνηση επιτέλους, πρέπει να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για ικανοποίηση του αιτήματός μας».

10 Οκτωβρίου 2023