Διάτρητη η ασφάλεια στους Διεθνείς Αερολιμένες της Κύπρου

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), επιθυμεί να αναδείξει το θέμα της ασφάλειας στους αερολιμένες της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, στον Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας έχει παρατηρηθεί ότι, στο χώρο άφιξης επιβατών και παραλαβής ταξιδιωτικών αποσκευών, εισέρχονται επιβάτες, οι οποίοι προηγούμενα είχαν εξέλθει ή ακόμη και επαγγελματίες πάροχοι ιδιωτικών υπηρεσιών μεταφοράς. Παρόλο που οι έξοδοι επιβατών είναι μονοδρομημένες, εντούτοις με μεγάλη ευκολία εισέρχονται στο χώρο πολίτες οι οποίοι αναφέρουν στους επί καθήκοντι Λειτουργούς διάφορες δικαιολογίες όπως, «ξέχασα τη βαλίτσα, ήρθα να παραλάβω το παιδί μου, επιστρέφω να βοηθήσω τον φίλο μου, ήρθα να παραλάβω βαλίτσα και να την παραδώσω στον ιδιοκτήτη της».

Υπό το φως αυτής της πρακτικής, η ΑΣΔΥΚ καταθέτει τον προβληματισμό και την ανησυχία της για την απουσία επαρκών μέτρων ασφαλείας στα αεροδρόμια.

Η ΑΣΔΥΚ τόνισε πολλές φορές τη σημαντικότητα της λήψης μέτρων για επαρκή ασφάλεια των αεροδρομίων, του προσωπικού και των επιβατών που διακινούνται. Το ζήτημα της ασφάλειας όλων είναι αδιαπραγμάτευτο. Προϋπόθεση της διασφάλισης της ασφάλειας των αεροδρομίων είναι η αριθμητικά επαρκής στελέχωση των Υπηρεσιών. Αναμένουμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης και τις αρμόδιες Αρχές, που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια των αερολιμένων, ότι θα λειτουργήσουν κατά τρόπο ορθολογικό ώστε να προωθήσουν και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα του ελλειμματικού ελέγχου που διαπιστώνεται.

Είμαστε βέβαιοι για την κατανόηση και τη συνεργασία των αρμοδίων Αρχών και αναμένουμε να δοθούν οδηγίες προς επίλυση του μεγάλου θέματος της επαρκούς στελέχωσης και ασφάλειας των αερολιμένων της Κύπρου.

Είμαστε στη διάθεση των αρμοδίων για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις.

 

Εκ του ΔΣ της ΑΣΔΥΚ

27 Σεπτεμβρίου 2021