Έξι χρόνια και προχωρούμε

Συμπληρώνονται σήμερα έξι χρόνια από την ίδρυση της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ). Έξι χρόνια γόνιμης δημιουργικής συνδικαλιστικής δράσης.

Η ίδρυση της ΑΣΔΥΚ καταγράφεται στην ιστορία του κυπριακού συνδικαλιστικού κινήματος, στο χώρο της Δημόσιας Υπηρεσίας και ευρύτερα του κρατικού τομέα, ως ένα ορόσημο. Με την ίδρυσή της, η ΑΣΔΥΚ άνοιξε νέα σελίδα στο πεδίο του συνδικαλισμού. Υπό το σύνθημα Δημοκρατία – Διαφάνεια – Διαβούλευση, η Οργάνωση έδωσε το διαφορετικό στίγμα αντίληψης και προσέγγισης επί των εργασιακών και όχι μόνο ζητημάτων, και βρήκε ανταπόκριση από τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο. Συνεχής είναι η προσπάθεια υπερπήδησης των πολλαπλών προβλημάτων και αποκλεισμών από κρατικούς φορείς, Υπουργεία. Όπως και η προσπάθεια να αναγνωριστεί ισότιμο συνδικαλιστικό μέλος από το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων που ωφελούνται άλλες Οργανώσεις. Είναι πασιφανείς οι λόγοι που το Υπουργείο Οικονομικών αποφεύγει να το πράξει.

Οι οργανωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι ήταν και παραμένουν η δύναμη της Οργάνωσης. Οι οργανωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν εδώ και έξι χρόνια εναλλακτική επιλογή συνδικαλισμού και διεκδίκησης.

Έξι χρόνια μετά, η ΑΣΔΥΚ, υπό το βάρος των δυσκολιών και των επιπτώσεων της πανδημικής κρίσης και της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, όπως όλη η κυπριακή κοινωνία, διαβεβαιώνει τον δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο ότι, θα συνεχίσει τη συνδικαλιστική δράση της, με στόχο την προώθηση και τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους.

Η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει να συνδικαλίζεται και να παρεμβαίνει με υπευθυνότητα και εξωστρέφεια, επί διαφόρων ζητημάτων, όχι κατ’ ανάγκη εργασιακών θεμάτων, που απασχολούν την ευρύτερη κοινωνία, μέρος της οποίας είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

13 Ιανουαρίου 2021