ΑΣΔΥΚ: Επίσκεψη στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης

Συνάντηση με την ομάδα των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι εργάζονται στην Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης (ΓΔΕΠΣΑ), είχαν οι Δρ Γιώργος Χωραττάς και Χριστόδουλος Αποστολίδης, Πρόεδρος και Γραμματέας, αντίστοιχα, της ΑΣΔΥΚ. Επικεφαλής της ομάδας των υπαλλήλων ήταν η Πρόεδρος του Κλάδου μελών της ΑΣΔΥΚ, Μαριλένα Αγιομαμίτου. Η συνάντηση πέραν της συζήτησης ζητημάτων που απασχολούν τους υπαλλήλους είχε και χαρακτήρα γνωριμίας με νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, Δρ Χωραττάς, αφού προέβη σε σύντομη αναδρομή της δράσης της Οργάνωσης, από το 2015, (με την εγγραφή της), αναφέρθηκε στις ενέργειες και διαβήματα που δρομολογεί προς την Κυβέρνηση και τη Βουλή στο πλαίσιο της προώθησης προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη της και ευρύτερα ο Δημόσιος τομέας.

Ο Πρόεδρος της Οργάνωσης ανέφερε ότι η Συντεχνία βρίσκεται σε ανοδική πορεία όσον αφορά στην προσέλκυση μελών, παρά το ότι «η εκτελεστική εξουσία και άλλα συνδικαλιστικά φόρα, εξακολουθούν, με κάθε τρόπο, να παρεμβάλλουν εμπόδια στη λειτουργία της Οργάνωσης» και αναφέρθηκε στα πολλαπλά διαβήματα για διεκδίκηση ισότιμης και αντικειμενικής αντιμετώπισης της Οργάνωσης όπως τυγχάνουν οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές Οργανώσεις. Βασικό μέλημα, εξήγησε είναι η συμμετοχή της ΑΣΔΥΚ στην κοινωνική διαβούλευση και η εξασφάλιση κρατικής χορηγίας.

Ο Γραμματέας της Οργάνωσης, κ. Αποστολίδης, ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων επιλέγει να μην συνδικαλίζεται, για διάφορους και διαφορετικούς λόγους, σημειώνοντας ότι πρόκειται για λανθασμένη επιλογή «καθώς ο εργαζόμενος χρειάζεται να καλύπτεται από ένα συλλογικό δίκτυ προστασίας, που θα πυκνώσει και με τη συμμετοχή καθενός υπαλλήλου χωριστά». Στόχος της ΑΣΔΥΚ, πρόσθεσε, είναι η προσέλκυση αυτής της ομάδας υπαλλήλων και να εμπιστευτούν την Οργάνωση.

Η Πρόεδρος του Κλάδου υπαλλήλων ΓΔΕΠΣΑ, κ. Αγιομαμίτου, και άλλοι υπάλληλοι έθεσαν ερωτήματα που αφορούν την εφαρμογή της αξιολόγησης των υπαλλήλων, με βάση τη νέα νομοθεσία, όπως επίσης και για τη διαφοροποίηση του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου 2023, στο κτήριο της ΓΔΕΠΣΑ και εντάσσεται στο πλαίσιο των επιτόπιων επαφών του ΔΣ της Οργάνωσης με τα μέλη της και μη, εργαζόμενους στο Δημόσιο, προκειμένου να έχουν εικόνα για τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

5 Μαΐου 2023