Επίσκεψη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής στην ΑΔΕ Λεμεσού

Εθιμοτυπική πάρα ουσιαστική ήταν η επίσκεψη της Επιτροπής Νομικών της Βουλής στην ΑΔΕ Λεμεσού. Ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ εκπροσωπήθηκε στην επίσκεψη από τον πρόεδρο του ΚΑΣ.

Η συνάντηση κινήθηκε σε τυπικά πλαίσια και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η υποστελέχωση, ο ελλιπής εξοπλισμός, οι παλαιωμένες υποδομές, οι κανονισμοί των προαγωγών.

Η Επιτροπή Νομικών παρ’ολο που είχε όλη την καλή διάθεση να ακούσει τα κακώς έχοντα της ΑΔΕ Λεμεσού αλλά και της Αστυνομίας γενικότερα, δεν μπορεί όπως λέχθηκε εκ μέρους της να δώσει λύσεις, αλλά μπορεί να υποβοηθήσει ώστε να λυθούν τα προβλήματα που ταλανίζουν την Υπηρεσία, ρίχνοντας έτσι την ευθύνη στο Αρχηγείο Αστυνομίας αλλά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού είναι οι αρμόδιοι φορείς να παρουσιάσουν αιτήματα, κανονισμούς, τροποποιήσεις, ενώπιον της Επιτροπής Νομικών.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, ζήτησε όπως γίνουν άμεσες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν ανελκυστήρας στην ΑΔΕ Λεμεσού και μεταστέγαση του Αστ. Σταθμού Λάνιας, ο οποίος στεγάζεται εδώ και 14 χρόνια σε κοντέινερ.

Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις από την Επιτροπή Νομικών της Βουλής, σε όλες τις ΑΔΕ των επαρχιών.

Εκ του Προεδρείου ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

11 Φεβρουαρίου, 2022