Η ΑΣΔΥΚ απεργεί με τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), δηλώνει αλληλεγγύη και συμπαράσταση προς τους χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους των κλιμάκων Α2-5-7 και στηρίζει τον αγώνα τους, για άρση της μισθολογικής στασιμότητας και δημιουργία προοπτικής ανέλιξης.

Η ΑΣΔΥΚ δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων, που διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Χαμηλόμισθων Δημοσίων Υπαλλήλων και καλεί το σύνολο των επηρεαζόμενων δημοσίων υπαλλήλων όπως συμμετάσχουν μαζικά αφού η δύναμη των εργαζομένων έγκειται στην ενότητα και στην αποφασιστικότητα για διεκδίκηση των καλώς νοούμενων συμφερόντων τους.

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου θεωρεί ότι το αίτημα των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων είναι απόλυτα τεκμηριωμένο. Ακριβώς για αυτό το λόγο είχε υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών πρόταση για αποκατάσταση της μισθοδοτικής απώλειας που έχουν υποστεί οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι. Με δύο επιστολές προς το Υπουργείο Οικονομικών (ημερ. 25.11.2021 και 2.5.2022), κατέθεσε το αίτημα για αναβάθμιση των εργαζομένων αυτών των κλιμάκων, σημειώνοντας ότι λόγω της πενταετούς παγοποίησης των ετήσιων προσαυξήσεων, οι υπάλληλοι έχουν απωλέσει σημαντικό μέρος των απολαβών τους, που ποτέ δε θα λάβουν αναδρομικά. Δυστυχώς, το Υπουργείο Οικονομικών απέρριψε το αίτημα της Οργάνωσής μας, χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση.

Καταληκτικά, η ΑΣΔΥΚ απευθύνεται εκ νέου προς την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη και την καλεί όπως εξετάσει με θετικό πνεύμα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος των χιλιάδων χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.

31 Οκτωβρίου 2023