Η ΑΣΔΥΚ στηρίζει το νηπιαγωγείο ΜΑΝΑ

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), στο πλαίσιο της κοινωνικής της δραστηριότητάς, προχώρησε στην αγορά και δωρεά ενός πλυντηρίου πιάτων, για την κάλυψη καθημερινών αναγκών του νηπιαγωγείου ΜΑΝΑ, που λειτουργεί στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος και η Ταμίας της ΑΣΔΥΚ, Δρ Γεώργιος Χωραττάς και κ. Νατάσα Χρίστου, αντίστοιχα, επισκέφθηκαν την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, τις κτηριακές εγκαταστάσεις του νηπιαγωγείου ΜΑΝΑ και παρέδωσαν την οικοσυσκευή. Οι δύο αξιωματούχοι της Οργάνωσης έγιναν δεκτοί από την Αντιπρόεδρο και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελληνίδων Κυριών ΜΑΝΑ, κ.κ. Περσεφόνη Ανδρέου και Χαρά Ηλιάδη, αντίστοιχα, καθώς και την Βοηθό Διευθύντρια κ. Βαθούλα Ευσταθίου. Η Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου, αφού ενημέρωσε για τη μακρά ιστορία λειτουργίας του πρώτου νηπιαγωγείου παγκύπρια, αφού ιδρύθηκε το 1933, εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς την ΑΣΔΥΚ για τη δωρεά, σημειώνοντας ότι, κάθε πράξη στήριξης του έργου του νηπιαγωγείου είναι σημαντική και ουσιαστική, ιδιαίτερα στις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων δύο χρόνων με την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης. Η Βοηθός Διευθύντρια κ. Ευσταθίου ενημέρωσε την αντιπροσωπεία της ΑΣΔΥΚ, για τα προγράμματα που λειτουργεί το Ίδρυμα, με τμήματα για νήπια ως και τμήματα προδημοτικής εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε, το νηπιαγωγείο ΜΑΝΑ εξυπηρετεί 92 παιδιά διαφόρων ηλικιών, εκ των οποίων στη μεγάλη τους πλειονότητα (70%) έχουν μεταναστευτική βιογραφία. Ο Πρόεδρος και η Ταμίας της Οργάνωσης ξεναγήθηκαν από την Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ελληνίδων Κυριών και την Βοηθό Διευθύντρια του νηπιαγωγείου στους χώρους του νηπιαγωγείου και εξέφρασαν ικανοποίηση για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΔΥΚ Δρ Χωραττάς, έδωσε συγχαρητήρια στην Αντιπρόεδρο του Σωματείου Ελληνίδων Κυριών ΜΑΝΑ και στο προσωπικό του νηπιαγωγείου για το ουσιαστικό έργο που επιτελείται προς όφελος των παιδιών και των εργαζομένων οικογενειών τους. Συνάμα, ο Δρ Χωραττάς εξέφρασε την ετοιμότητα της Οργάνωσης για περαιτέρω στήριξη του νηπιαγωγείου σε μελλοντικό στάδιο.

19 Μαΐου, 2022