Κακώς έκλεισε το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) και ο Κλάδος Ιατρών της ΑΣΔΥΚ, διαμαρτύρονται για το προσωρινό κλείσιμο του παθολογικού θαλάμου του Νοσοκομείου Πόλης Χρυσοχούς, από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, με την παράλληλη απόσπαση του ιατρικού προσωπικού στο θάλαμο Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Η ΑΣΔΥΚ αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα στήριξης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της υγειονομικής πανδημίας, ωστόσο θεωρεί ότι, η απόφαση του ΟΚΥπΥ είναι βεβιασμένη και λανθασμένη και πλήττει το δικαίωμα των κατοίκων της περιοχής Χρυσοχούς στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Είναι η θέση μας ότι ο ΟΚΥπΥ οφείλει να αναζητήσει άλλους τρόπους για την αποτελεσματικότερη στελέχωση των θαλάμων Covid-19 παγκύπρια. Είναι η ώρα να επενδύσουμε ακόμη περισσότερο στον τομέα της υγείας, με επιπλέον διορισμούς ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού. Αντί αυτού, ο ΟΚΥπΥ αναζητά την «επίλυση» των προβλημάτων μέσα από τη διάλυση υφιστάμενων υπηρεσιών υγείας.

Καλούμε λοιπόν, τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο Υγείας να επανεξετάσουν αυτή την απόφαση.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου και του Κλάδου Ιατρών της ΑΣΔΥΚ

19 Απριλίου 2021