ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ: Αυτοσυγκράτηση από όλους για την υπόθεση Μεταξά

Είναι με λύπη που παρακολουθούμε, τις τελευταίες ημέρες, να αναπτύσσεται μια ψιθυρολογία, ακόμη και επίσημες τοποθετήσεις κομμάτων, μέσω των ΜΜΕ, αναφορικά με τις ευθύνες μελών της Αστυνομίας, τα οποία είχαν εμπλοκή στη διαχείριση των υποθέσεων εξαφάνισης και δολοφονιών γυναικών και των παιδιών τους από τον Ορέστη Μεταξά.

Δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, κάποιοι προτρέχουν των αποφάσεων των αρμοδίων θεσμών και φορέων και τοποθετούνται για αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, που συντάραξε την κοινωνία μας, επιχειρώντας να επιρρίψουν πρόωρα ευθύνες σε μέλη της Αστυνομίας.

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ), δηλώνει ότι, καθώς είναι σε εξέλιξη οι ερευνητικές διαδικασίες, καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα, εν αναμονή των τελικών αποφάσεων. Ο θεσμός της Δικαιοσύνης ως ανεξάρτητος, οφείλει να λειτουργεί μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις και τις όποιες σκοπιμότητες. Όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και αυτό θα πρέπει να ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση.

Συνάμα, ο ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ σημειώνει την ανάγκη εισαγωγής ή και βελτίωσης υφιστάμενων πρωτοκόλλων και διαδικασιών, απαραίτητων εργαλείων διερεύνησης καταγγελιών και υποθέσεων, κυρίως από τα μέλη της Αστυνομίας στην πρώτη γραμμή, ώστε να αποφευχθεί στο μέλλον η επανάληψη παρόμοιας τραγωδίας. Ο ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ δηλώνει ετοιμότητα να υποβοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να προετοιμαστεί αποτελεσματικότερα η Αστυνομία. Καμία ανθρώπινη ζωή δεν περισσεύει.

Εκ του ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ

2 Απριλίου 2021