ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ: Συγχαρητήρια στα μέλη της Αστυνομίας για την εύρυθμη λειτουργία της εκλογικής διαδικασίας

ΑΣΔΥΚ

Επαγγελματισμό και υπευθυνότητα επέδειξαν τα μέλη της Αστυνομίας τα οποία εργάστηκαν στην εκλογική διαδικασία της περασμένης Κυριακής. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την ιδιαιτερότητα της διαδικασίας, με διευρυμένο συνεχές ωράριο εργασίας πέραν των 20 ωρών και αντιμισθία κατώτερη της μισθολογικής τους κλίμακας, εντούτοις εκπλήρωσαν με επιτυχία τα καθήκοντά τους, διασφαλίζοντας την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία της. Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ συγχαίρει όλους τους συναδέλφους/σες οι οποίοι στελέχωσαν τα εκλογικά κέντρα και όσους εργάστηκαν για την επιχείρηση των εκλογών.

Επίσης, ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ επαναλαμβάνει τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, για την αναγνώριση της αναστάτωσης που προκάλεσε ανάμεσα στα μέλη της Αστυνομίας η άδικη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, για μειωμένη αμοιβή των μελών. Ωστόσο, με διαβήματα και των προαναφερθέντων η Κυβέρνηση αντιλήφθηκε το λανθασμένο της απόφασής της και αναθεώρησε το ύψος της μισθολογικής κλίμακας της αντιμισθίας για την πλειοψηφία των μελών της Αστυνομίας.

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ καλεί, για άλλη μια φορά, το Υπουργείο Οικονομικών όπως σε διαβούλευση με τους οργανωμένους φορείς των εργαζομένων στην Αστυνομία εξετάσει και ρυθμίσει το πλαίσιο της αντιμισθίας, ώστε στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία να μην αιτούμαστε βελτίωσή της.

Οι εργαζόμενοι στην Αστυνομία δεν επαιτούν αλλά διεκδικούν ρύθμιση τους ύψους της αντιμισθίας, ώστε κάθε μέλος της να λαμβάνει αυτό που δικαιούται, δηλαδή να πληρώνεται επί του συνόλου των ωρών που εργάζεται στη βάση της μισθολογικής κλίμακας που είναι τοποθετημένο.

Εκ του Προεδρείου του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ

10 Ιουνίου 2024