ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ: Συνεχίζεται η χορήγηση οικονομικής στήριξης για νομική αρωγή

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου και ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος, που υπάγεται σε αυτή, με αφορμή την λήξη της συμφωνίας για αποκλειστική εκπροσώπηση των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, με τα γραφεία των νομικών, κυρίων Γεώργιο Β. Μούσκο και Δημήτρη Απαισιώτη, εκφράζει την ικανοποίησή της για την παραγωγική συνεργασία.

Η ΑΣΔΥΚ και ο ΚΑΣ ενημερώνουν τους συνάδελφους/σες οι οποίοι εργάζονται στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, μέλη και μη του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, ότι αποφασίστηκε η συνέχιση της προσφοράς, για οικονομική επιχορήγηση με το ποσό ύψους μέχρι 500 ευρώ, σε κάθε μέλος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος. Η επιχορήγηση θα καταβάλλεται σε μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής τα οποία αντιμετωπίζουν ποινικές, πειθαρχικές ή και αστικές διώξεις, για ζητήματα που συνέβησαν εν ώρα καθήκοντος. Η παραχώρηση της οικονομικής επιχορήγησης θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται με τους ίδιους όρους και τα μέλη του ΚΑΣ θα έχουν την δυνατότητα επιλογής νομικού συμβούλου δικής τους προτίμησης.

Το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος θεωρεί ότι η απόφαση αυτή θα εξυπηρετήσει εξίσου αποτελεσματικά τα συμφέροντα των υφιστάμενων μελών του Κλάδου, αλλά και νέων που θα ενταχθούν στον ΚΑΣ.

Καταληκτικά, ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της ΑΣΔΥΚ, επαναβεβαιώνει την πάγια θέση του ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται με αίσθημα ευθύνης, μακριά από εύηχες συνθηματικές τοποθετήσεις, για την προώθηση και επίλυση των καλώς νοούμενων συμφερόντων των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς στις δύσκολες συγκυρίες που διανύουν επιβάλλεται η άσκηση τεκμηριωμένης και υπεύθυνης συνδικαλιστικής δράσης.

Εκ του Προεδρείου ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

21 Ιουλίου 2023