ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ: Στην κλίμακα Α5 η αντιμισθία των αστυνομικών στις εκλογές

Αφουγκράστηκε τελικά, το Υπουργείο Οικονομικών τα διαβήματα του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Υπουργού Δικαιοσύνης καθώς και τις διαμαρτυρίες του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, ικανοποιώντας εν μέρει το αίτημα για αναθεώρηση του ύψους της αντιμισθίας, που θα λάβουν τα μέλη της Αστυνομίας τα οποία θα εργαστούν στις επικείμενες εκλογές στα εκλογικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ότι το ύψος της αντιμισθίας θα υπολογιστεί στη μισθολογική κλίμακα Α5 αντί της Α3 που αρχικά είχε αποφασίσει.

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ χαιρετίζει τη μερική ικανοποίηση του αιτήματός του, από το Υπουργείο Οικονομικών, και την στήριξη από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και τον Υπουργό Δικαιοσύνης στη δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων στην Αστυνομία.

Παρά τη μερική ικανοποίηση του αιτήματός μας, ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ δηλώνει ότι θα προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων κατά του Υπουργείου Οικονομικών. Στόχος είναι όπως μέχρι τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες το ζήτημα του ύψους της αντιμισθίας ρυθμιστεί ακριβοδίκαια, δηλαδή ο κάθε εργαζόμενος να λαμβάνει αποζημίωση σύμφωνα με την κλίμακα που είναι τοποθετημένος και στη βάση του ωραρίου εργασίας του.

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς τους συναδέλφους/σες να συμμετάσχουν στην προσφυγή κατά του Υπουργείου Οικονομικών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Προεδρείο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος.

Εκ του Προεδρείου του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ

31 Μαΐου 2024