Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών της ΑΣΔΥΚ: Επαφές για επαναλειτουργία του Δασικού Κολεγίου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, βουλευτή Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, είχαν οι Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών, που υπάγεται στην Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), Γεώργιος Γεωργίου και Μάριος Κωνσταντίνου, αντίστοιχα.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Κλάδου για ταχεία υλοποίηση της κυβερνητικής απόφασης, για επαναλειτουργία του Δασικού Κολεγίου.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών ΑΣΔΥΚ, μετέφερε στον κ. Θεοπέμπτου «την αναγκαιότητα ταχείας υλοποίησης της κυβερνητικής απόφασης για επαναλειτουργία του Δασικού Κολεγίου» σημειώνοντας ότι «και στο παρελθόν είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση, πλην όμως, έμεινε κενό γράμμα».

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών ΑΣΔΥΚ, σημείωσε ότι «υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που χρήζουν διεξοδικής εξέτασης όπως, η κτηριακή υποδομή του Κολεγίου, και η στελέχωση με ακαδημαϊκό προσωπικό οποίο να κατέχει τα απαιτούμενα προσόντα, ζήτημα για το οποίο το Τμήμα Δασών, στο οποίο ανήκει το Δασικό Κολέγιο, δεν έχει μεριμνήσει μέχρι σήμερα.

Επίσης, ο κ. Γεωργίου υπενθύμισε ότι το Δασικό Κολέγιο διαδραμάτιζε βασικό ρόλο ως ακαδημαϊκό ίδρυμα δασικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και μπορεί να συνεχίσει, νοουμένου ότι θα αναβαθμιστεί και να μετεξελιχθεί σε πανεπιστημιακή σχολή.

Συναντίληψη υπήρξε επί του θέματος με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, κ. Θεοπέμπτου, να δηλώνει ότι η Κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει την διαδικασία υλοποίησης της απόφασης για επαναλειτουργία και αναβάθμιση του Δασικού Κολεγίου, δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί την εξέλιξη του ζητήματος.

Ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών της ΑΣΔΥΚ προγραμματίζει επαφές με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών και τα υπόλοιπα κόμματα, προκειμένου να μεταφέρει τις θέσεις του αναφορικά με το μέλλον του Δασικού Κολεγίου και να ζητήσει την ουσιαστική στήριξή τους.

Εκ του ΔΣ Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών ΑΣΔΥΚ

27 Οκτωβρίου 2023