Μισθολογική Αναβάθμιση – Κλίμακες

Ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ) σχετικά με την αναστάτωση και σύγχυση που επικράτησε ανάμεσα στους συναδέλφους στην Αστυνομία και Πυροσβεστική όσον αφορά τη Μισθολογική Αναβάθμιση-Αλλαγή Κλίμακας, υπήρξε επικοινωνία με το λογιστήριο του Αρχηγείου Αστυνομίας και ενημερώνει τα ακόλουθα:

  • Όλοι οι συνάδελφοι που έτυχαν της αναβάθμισης μέχρι στιγμής στην κλίμακα τους, θα πάρουν την ανάλογη μισθολογική αύξηση στον μήνα προσαύξησης τους.
  • Ο μήνας προσαύξησης θα αλλάξει από ένα  μέχρι και έντεκα μήνες. Υπολογίζεται βάσει φόρμουλας που ισχύει σε όλη τη Δημόσια Υπηρεσία, ανάλογα με το ποσό καιρό εργάστηκε ο κάθε συνάδελφος/συναδέλφισσα στην υφιστάμενη βαθμίδα που βρίσκεται.
  • Όσον άφορα τα υπερωριακά καθήκοντα, επιδόματα βάρδιας, Κυριακής και Αργίας, οι συνάδελφοι που έτυχαν της αλλαγής στην κλίμακα, μπορούν να γράφουν τη νέα τους κλίμακα, παρόλο που μας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού οι πληρωμές θα γίνουν και θα γίνονται ανάλογα με το τι κλίμακα για τον κάθε συνάδελφο/συναδέλφισσα υπάρχει στο μηχανογραφημένο σύστημα. Υπενθύμιση ότι τα πιο πάνω θα δοθούν αναδρομικά από τη 01/01/2023.

Καταλήγοντας, οι δεσμεύσεις της πολιτείας φαίνεται να υλοποιούνται βάσει προγραμματισμού ως συμφωνήθηκαν και συστήνεται σε όλους τους συναδέλφους να τυγχάνουν σωστής ενημέρωσης ώστε να αποφεύγετε αχρείαστη ταλαιπωρία.

Εκ του Προεδρείου ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

24 Μαρτίου 2023