Μισθολογική αναβάθμιση και στην Αστυνομία

Η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) και ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος (ΚΑΣ), που υπάγεται στην Οργάνωση, επικροτούν την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για τη μισθολογική αναβάθμιση των χαμηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων  από τις κλίμακες Α1-Α2-Α5 (ιι) στις κλίμακες Α2-Α5-Α7 (ιι).

Ταυτόχρονα όμως, καταθέτουν τη δυσαρέσκειά τους, για τον αποκλεισμό τους από τη διαβούλευση, που διεξάχθηκε, όπως διαφάνηκε μεταξύ της Κυβέρνησης και της ΠΑΣΥΔΥ, Οργάνωση η οποία με  ανακοίνωσή της παρουσιάζεται δυσαρεστημένη γιατί δεν υιοθετήθηκαν οι θέσεις της για μισθολογική αναβάθμιση συναδέλφων οι οποίοι υπηρετούν στην Αστυνομία.

Υπό το φως αυτών των δεδομένων, η ΑΣΔΥΚ καταθέτει τον προβληματισμό της για τη μη αναβάθμιση των επίσης χαμηλόμισθων Ειδικών και Τακτικών Αστυφυλάκων και Πυροσβεστών, οι οποίοι υπηρετούν στα Σώματα Ασφαλείας.

Διαχρονικό αίτημα της ΑΣΔΥΚ και του ΚΑΣ είναι όπως, το ουσιαστικό αυτό ζήτημα, που απασχολεί χιλιάδες μέλη της Αστυνομίας Κύπρου αντιμετωπιστεί σφαιρικά και κατά τρόπο δίκαιο, ώστε όλα τα μέλη της Αστυνομίας να αποκατασταθούν μισθολογικά. Είναι γνωστό, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται χαμηλά στη μισθολογική πυραμίδα και παραμένουν καθηλωμένοι στις υφιστάμενες κλίμακες χωρίς προοπτική και κίνητρο ανέλιξης.  Αυτοί οι συνάδελφοι συνήθως υπηρετούν στην πρώτη γραμμή..

Αναμένουμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης ότι θα λειτουργήσει κατά τρόπο ορθολογικό, ώστε να προωθήσει και να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα όλων των συναδέλφων. Η δημιουργία εργαζομένων δύο ή και τριών ταχυτήτων εντός της κρατικής Υπηρεσίας και η παράταση της εκκρεμότητας σε βάρος των συναδέλφων δικαιολογημένα θα επιτείνει τη δυσαρέσκειά τους.

Αναμένουμε ότι, η Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Δράκου, θα διαβουλευθεί με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Πετρίδη, προκειμένου να περιληφθούν οι ανάλογες πιστώσεις στον κρατικό προϋπολογισμό προς ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για μισθολογική αναβάθμιση των συναδέλφων μας στα Σώματα Ασφαλείας.

Εκ του ΔΣ της ΑΣΔΥΚ

22 Σεπτεμβρίου 2021