Νομική εκπροσώπηση μελών του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

Την επίτευξη Συμφωνίας Μίσθωσης Νομικών Υπηρεσιών με τα δικηγορικά γραφεία Γεώργιου Β. Μούσκου και Δημήτρη Απαισιώτη, για την αποκλειστική παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών νομικού χαρακτήρα προς τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΑΣΔΥΚ, σε συνεργασία με τον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος – ΚΑΣ, που υπάγεται στην Οργάνωση.

Πλέον οι επαγγελματίες των Σωμάτων Ασφαλείας, αστυνομικοί και πυροσβέστες, θα έχουν νομική κάλυψη για ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην εργασία τους.

Σε διάσκεψη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 22 Ιουλίου 2021, στα γραφεία της ΠΟΑΣΟ, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΣΔΥΚ, Δρ Γιώργος Χωραττάς, χαιρέτησε την επίτευξη της Συμφωνίας, δηλώνοντας ότι θα είναι ιδιαίτερα υποβοηθητική για τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, τα οποία εργάζονται σε δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, Λούκας Χρίστου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη της Συμφωνίας Μίσθωσης Νομικών Υπηρεσιών, σημείωσε ότι με αυτή θα καλυφθεί ένα μεγάλο κενό. «Η ΑΣΔΥΚ και ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των μελών μας προχώρησαν σε αυτή τη συνεργασία για την αποκλειστική νομική εκπροσώπηση των μελών μας σε περιπτώσεις πειθαρχικών και ποινικών υποθέσεων, που συχνά αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας». Ο κ. Χρίστου ανέφερε επίσης, ότι  το ΔΣ της ΑΣΔΥΚ ενέκρινε την οικονομική επιχορήγηση των μελών του ΚΑΣ για κάθε νομική εκπροσώπηση που θα τυγχάνουν από τα δικηγορικά γραφεία. Ο Πρόεδρος του ΚΑΣ κάλεσε τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας να στηρίξουν και να ενισχύσουν τον Κλάδο Αστυνομικού Σώματος προς αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Εκ των δύο δικηγορικών γραφείων, ο κ. Γεώργιος Μούσκος είπε ότι «αποτελεί τιμή η επιλογή των γραφείων μας για τη συνεργασία», προσθέτοντας ότι «η εξασφάλιση νομικής εκπροσώπησης των αστυνομικών και των πυροσβεστών είναι μεγάλο βήμα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στο χώρο εργασίας». Οι επαγγελματίες στα Σώματα Ασφαλείας, πρόσθεσε, «αποτελούν τον φτωχό συγγενή στο Δημόσιο και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η νομική στήριξη μακροπρόθεσμα θα συμβάλει στον τερματισμό της στοχοποίησης των επαγγελματιών των Σωμάτων Ασφαλείας».

Λεπτομέρειες αναφορικά με το περιεχόμενο και τους όρους της Συμφωνίας Μίσθωσης Νομικών Υπηρεσιών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της ΑΣΔΥΚ www.asdyk.org ή και να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Οργάνωσης, τηλ. 22311724.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

22 Ιουλίου, 2021