Προς οριστική επίλυση η καθυστέρηση καταβολής αποζημίωσης των υπερωριακών καθηκόντων στην Αστυνομία

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ χαιρετίζει την χθεσινή απόφαση που έλαβαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα Στέφη Δράκου  και ο Αρχηγός Αστυνομίας, κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, που αφορά στην επίσπευση της καταβολής της υπερωριακής αποζημίωσης, ώστε μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους να μην εκκρεμεί καμία οφειλή πέραν των δύο μηνών. Η συμφωνία της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού Αστυνομίας για την οριστική επίλυση του ζητήματος της καταβολής της υπερωριακής αποζημίωσης ικανοποιεί πλήρως το πάγιο αίτημα του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος για διευθέτηση του ζητήματος που αφορά μεγάλο αριθμό συναδέλφων.

Επιπλέον, ο ΚΑΣ χαιρετίζει την απόφαση για την εφαρμογή και πιλοτική λειτουργία του προγράμματος μηχανογράφησης της διαδικασίας καταβολής πληρωμών, σε Παγκύπρια βάση, από την 1.1.2022, ώστε να αυτοματοποιηθούν οι διαδικασίες και να μην επαναληφθούν οι όποιες καθυστερήσεις υπερωριακών οφειλών.

Υπενθυμίζεται ότι, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ είχε ενημέρωση για το θέμα από το Αρχηγείο Αστυνομίας στις 2.7.2021. Μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας (19.10.2021), έθεσε εκ νέου το ζήτημα της σοβαρής καθυστέρησης που παρατηρείται στην καταβολή των υπερωριακών αποζημιώσεων και έλαβε διαβεβαιώσεις από τους δύο αξιωματούχους ότι αναζητούνται τρόποι οριστικής ρύθμισης και επίλυσης του ζητήματος.

Καταληκτικά, ο ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ προσβλέπει σε στενότερη συνεργασία με την Υπουργό  Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, ώστε για τα όποια προβλήματα που παρατηρούνται και απασχολούν τα μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, να προωθηθούν προς επίλυση, διασφαλίζοντας έτσι, την ομαλότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Εκ του προεδρείου ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

19 Νοεμβρίου, 2021