Συνάντηση ΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ με το ΑΚΕΛ

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες των εργαζομένων στην Αστυνομία Κύπρου και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μετέφερε η ΑΣΔΥΚ στο ΑΚΕΛ.

Συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΑΣΔΥΚ και του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος
ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αντιπρόεδρος, Χριστόδουλος Αποστολίδης, είχε σήμερα, συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, επικεφαλής της οποίας ήταν ο γ.γ. του κόμματος, Άντρος Κυπριανού. Ο κ. Αποστολίδης επέδωσε υπόμνημα και ενημέρωσε αδρομερώς για τα κυριότερα προβλήματα αιτήματα του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΚΑΣ.

Τα κυριότερα αιτήματα των αστυνομικών και πυροσβεστών συνοψίζονται στα ακόλουθα:

  • αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των αστυνομικών, ειδικών αστυνομικών και πυροσβεστών, κατά τον ίδιο τρόπο με τη Δημόσια Υπηρεσία
  • επαναφορά του ορίου συνταξιοδότησης στο προηγούμενο μοντέλο, δηλαδή, 29 χρόνια +2 μήνες
  • εισαγωγή σχεδίου ασφαλιστικής κάλυψης των μελών της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, σε περιπτώσεις ατυχήματος ή και θανάτου σε ώρα καθήκοντος. Ο κ. Αποστολίδης εξήγησε ότι σήμερα στερούνται οποιασδήποτε ασφαλιστικής κάλυψης και σε περιπτώσεις ατυχήματος ή και θανάτου ενός μέλους των Σωμάτων Ασφαλείας, η έγκριση οποιασδήποτε οικονομικής στήριξης εναπόκειται στη βούληση του Υπουργικού Συμβουλίου
  • αυτονόμηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η ΑΣΔΥΚ και ο ΚΑΣ ζητούν την ταχεία ψήφιση των νομοσχεδίων, που θα επιτρέψουν στον Οργανισμό να καταστεί περισσότερο αποδοτικός
  • βελτίωση του καθεστώτος εργασίας των ειδικών αστυφυλάκων, οι οποίοι εργάζονται ως αυτοεργοδοτούμενοι και με την αφυπηρέτησή τους λαμβάνουν μόνο φιλοδώρημα.

Επίσης, ο Αντιπρόεδρος της ΑΣΔΥΚ, κ. Αποστολίδης, ήγειρε στον γ.γ. του ΑΚΕΛ τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους δημοσίους υπαλλήλους. Συγκεκριμένα, το μείζον ζήτημα είναι η διασφάλιση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων οι οποίοι προσελήφθηκαν μετά το 2011. Άλλα ζητήματα, εξίσου υψηλής προτεραιότητας, αφορούν στην επίσπευση της ψήφισης των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου και στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων αορίστου και ορισμένου χρόνου εργασίας.

Ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, κ. Κυπριανού διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα του ΚΑΣ και ανέφερε ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για τα ζητήματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους.

Η συνάντηση της ΑΣΔΥΚ και του ΚΑΣ με το ΑΚΕΛ αποτελεί την πρώτη του κύκλου επαφών με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που ζήτησε η Οργάνωση.

 

Εκ του ΔΣ της ΑΣΔΥΚ

29 Μαρτίου 2021