Συνάντηση ΑΣΔΥΚ και ΚΑΣ – ΑΣΔΥΚ με ομάδα Συμβασιούχων Ειδικών Αστυφυλάκων

Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) και του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος (ΚΑΣ  ΑΣΔΥΚ), είχε συνάντηση με ομάδα Συμβασιούχων Ειδικών Αστυφυλάκων – ΣΕΑ, στο Γραφείο της Οργάνωσης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο Γραμματέας του Δ.Σ. Χριστόδουλος Αποστολίδης και ο Πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος, Λούκας Χρίστου.

Ειδικότερα, ο Γραμματέας του Δ.Σ. ενημέρωσε την ομάδα των ΣΕΑ για τις προσπάθειες της Οργάνωσης και του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ που στοχεύουν στην επαγγελματική και μισθολογική αναβάθμισή τους. Ο κ. Αποστολίδης επεξήγησε την πρόταση που επεξεργάστηκε ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, με την οποία συμφωνεί και η ΑΣΔΥΚ, που προτείνει την διεξαγωγή εσωτερικών εξετάσεων στην Αστυνομία για τους ΣΕΑ και οι επιτυχόντες να έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμιστούν σε Ειδικούς Αστυφύλακες. Ο κ. Αποστολίδης ανέφερε ότι ήδη, αυτή η πρόταση έχει αποσταλεί προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει ανταπόκριση.

Ο Πρόεδρος του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ σημείωσε ότι, ο Κλάδος προσεγγίζει την ομάδα των ΣΕΑ ως συνάδελφους/συναδέλφισσες και πρόσθεσε ότι η πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης, για μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση των οπλιτών ΣΥΟΠ δημιουργεί ένα πολύ καλό προηγούμενο και βάση διεκδίκησης του αιτήματος για αναβάθμιση των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυφυλάκων σε Ειδικούς Αστυνομικούς, που θα συνεπάγεται εκτέλεση αυξημένων καθηκόντων, παράλληλα με μισθολογική και εργασιακή αναβάθμιση.

Η αναβάθμιση των ΣΕΑ, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, είναι η ορθότερη επιλογή και μπορεί να υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εξυπηρετώντας τις αυξημένες ανάγκες της Αστυνομίας, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης. Πρόκειται, πρόσθεσε, για τη μόνη ρεαλιστική πρόταση, σημειώνοντας ότι καμία άλλη Οργάνωση δεν κατέθεσε πρόταση για συζήτηση.

Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ στο πλαίσιο των προσπαθειών του, για προώθηση του δίκαιου αιτήματος της αναβάθμισης των ΣΕΑ, δρομολογεί εκστρατεία ενημέρωσης πολιτικών κομμάτων και άλλων αρμόδιων Αρχών καθώς και συλλογή υπογραφών ανάμεσα στους συναδέλφους/συναδέλφισσες ΣΕΑ για στήριξη της πρότασής του.

Εκ του Προεδρείου του ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

29 Μαΐου 2024