Συνάντηση ΑΣΔΥΚ με τον υποψήφιο για την Προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου

Συνάντηση με τον υποψήφιο για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δρα Γεώργιο Χωραττά.

Ο Δρ Χωραττάς κατέθεσε στον κ. Νεοφύτου γραπτό υπόμνημα με τα κυριότερα αιτήματα που ενδιαφέρουν τα μέλη της ΑΣΔΥΚ. Ψηλά στην προτεραιότητα της Οργάνωσης ιεραρχείται η επιτακτική ανάγκη για διαβούλευση με το Υπουργείο Οικονομικών και εκπροσώπησή της στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού (ΜΕΠ), όπου εξετάζονται και λαμβάνονται αποφάσεις για τα όποια αιτήματα και νομοθεσίες αφορούν στο Δημόσιο και στους εργοδοτούμενους. Ο Δρ Χωραττάς εξήγησε ότι, η Οργάνωση είναι αποκλεισμένη από την κοινωνική διαβούλευση καθώς το Υπουργείο Οικονομικών διαβουλεύεται μόνο με την ΠΑΣΥΔΥ. Ο κ. Νεοφύτου στην τοποθέτησή του, απάντησε  ότι είναι χρήσιμο να υπάρχουν κανόνες, να μη γίνονται διακρίσεις και να τηρούνται οι αναλογίες. Όσον αφορά στο αίτημα της Οργάνωσης όπως επωφελείται κρατικής χορηγίας, όπως οι περισσότερες συνδικαλιστικές Οργανώσεις στη χώρα μας, ο κ. Νεοφύτου κατέθεσε την κατανόησή του.

Αναφορικά με τα αιτήματα των εργαζομένων στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική, που αφορούν στη μείωση του ορίου αφυπηρέτησης των μελών των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κ. Νεόφυτου ήταν απρόθυμος να εξετάσει το αίτημα των υπαλλήλων για επαναφορά του προηγούμενου μοντέλου αφυπηρέτησης, με τη συμπλήρωση υπηρεσίας 29 χρόνων και 2 μηνών. Φάνηκε επίσης, να μη συμμερίζεται το αίτημα του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος (ΚΑΣ) της ΑΣΔΥΚ, για την ανάγκη αναθεώρησης του πλαισίου λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (ΑΑΔΙΠΑ), προκειμένου να διασφαλίζεται ο σεβασμός των δικαιωμάτων τόσο των πολιτών όσο και των αστυνομικών. Ο Πρόεδρος του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ, κ. Λούκας Χρίστου, με λύπη διαπίστωσε ότι, ο κ. Νεοφύτου ήταν απρόθυμος και δεν συμμερίστηκε την ανάγκη για την εξέτασή των αιτημάτων του ΚΑΣ. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος για την Προεδρία έστειλε το μήνυμα ότι, μετά την πρόσφατη αναβάθμιση των μισθοδοτικών κλιμάκων των εργαζομένων στην Αστυνομία δεν δικαιολογούνται άλλες διεκδικήσεις από μέρους τους.

Η συνάντηση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας με την αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΔΥΚ πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΗΣΥ.

4 Νοεμβρίου, 2022