Συνάντηση Κλάδου Αστυνομικού Σώματος – ΑΣΔΥΚ με Υπαρχηγό Αστυνομίας

Στις 19 Φεβρουαρίου 2021 ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ προσκλήθηκε τηλεφωνικώς για συνάντηση στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Στη συνάντηση  εκ μέρους του Αρχηγού Αστυνομίας παρέστη ο Υπαρχηγός Αστυνομίας κος Χριστάκης Μαυρής και μαζί του ήταν ο υπεύθυνος του Λογιστηρίου Αρχηγείου Αστυνομίας Υπ. Π. Κωμοδρόμος.

Οι θέσεις του Αρχηγείου κατά την ενημέρωση ήταν οι εξής:

Τα αναδρομικά των κλιμάκων περίπου 1500 μελών  έχουν εξοφληθεί εκτός από 25 εξ αυτών. Η εξόφληση τους θα γίνει μέχρι τέλη Μαρτίου. Ο ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ θα μελετήσει το συγκεκριμένο θέμα.

To υπερωριακό καθήκον στο ΠΟΥΡΝΑΡΑ που είναι απλήρωτο εδώ και 11 μήνες από τον Απρίλη του 2020 για χιλιάδες Αστυνομικούς, θα εξοφληθεί τον Απρίλη του 2021.

Το υπερωριακό καθήκον στο ΜΑΚΕΝΖΥ που είναι απλήρωτο  από το 2019 για χιλιάδες Αστυνομικούς θα εξοφληθεί τον Απρίλη του 2021.

Τα υπερωριακά καθήκοντα και εκμισθώσεις του 2020 που παραμένουν απλήρωτα για όλους τους Αστυνομικούς Παγκύπρια θα εξοφληθούν μέχρι τον Απρίλη του 2021.

Αναμένεται από τον ΚΑΣ η υλοποίηση των πιο πάνω. Υπήρξε  δέσμευση εκ μέρους του Υπαρχηγού για ενημέρωση του Αρχηγού Αστυνομίας και  καθορισμό  ημερομηνίας για συνάντηση  με αντιπροσωπεία του Προεδρείου-Ανώτατου Συμβουλίου του ΚΑΣ ΑΣΔΥΚ.

Εκ του Προεδρείου – Ανώτατου Συμβουλίου ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ

22 Φεβρουαρίου 2021