Συνδικαλιστική Δράση ΑΣΔΥΚ

Συνάντηση με Διευθύντρια Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού

Ζητήματα που αφορούν στους δημοσίους υπαλλήλους και στη συμμετοχή της Οργάνωσης σε διάφορες επιτροπές, όπου εξετάζονται θέματα της Δημόσιας Υπηρεσίας, συζήτησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ), Γιώργος Χωραττάς και Κώστας Ιωάννου, αντίστοιχα, με τη Διευθύντρια του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, (ΤΔΔΠ), κ. Λένια Ορφανίδου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2020, μετά από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΣΔΥΚ. Οι εκπρόσωποι της ΑΣΔΥΚ επανέθεσαν το αίτημα της Οργάνωσης για συμμετοχή στη Μικτή Επιτροπή Προσωπικού καθώς και την παραχώρηση κρατικής χορηγίας προς την Οργάνωση, σημειώνοντας ότι η πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών θέτει σε μειονεκτική θέση τις μικρότερες Οργανώσεις και πριμοδοτεί τις μεγαλύτερες.

Η Διευθύντρια του ΤΔΔΠ εξήγησε τη θέση του Υπουργείου Οικονομικών, ότι, δηλαδή, με βάση τα υφιστάμενα κριτήρια, η ΑΣΔΥΚ δεν δικαιούται κρατική χορηγία. Οι αξιωματούχοι της Οργάνωσης ανέφεραν ότι η Συντεχνία θα εξετάσει με τον νομικό σύμβουλό της το ενδεχόμενο κατάθεσης προσφυγής στο Διοικητικό Δικαστήριο για το θέμα.

Οι αξιωματούχοι της ΑΣΔΥΚ ευχήθηκαν στην κα Ορφανίδου καλή αφυπηρέτηση, καθώς εντός των επόμενων εβδομάδων συνταξιοδοτείται.

Η ΑΣΔΥΚ στο Τμήμα Μετεορολογίας

Σε ένα άλλο επίπεδο, στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής της δραστηριότητας, η ΑΣΔΥΚ συνεχίζει τις επαφές με ομάδες δημοσίων υπαλλήλων. Την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζόμενους του Τμήματος Μετεωρολογίας, στο Σταθμό Ραδιοβολήσεων στην Αθαλάσσα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα ομάδας εργαζομένων και εκ μέρους του ΔΣ της ΑΣΔΥΚ παρευρέθηκε ο Γραμματέας Κώστας Ιωάννου. Ο κ. Ιωάννου ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, για την ανοδική πορεία της Οργάνωσης, υποδεικνύοντας συνάμα, την ανάγκη συστράτευσης των εργαζομένων στις γραμμές της. Ο αποτελεσματικότερος τρόπος διεκδίκησης και προάσπισης εργατικών δικαιωμάτων, σημείωσε, είναι με την οργανωμένη συνδικαλιστική δράση και κάλεσε τους εργαζόμενους να ενεργοποιηθούν προς αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θέτοντας πρώτο το ζήτημα της αναθεώρησης των σχεδίων υπηρεσίας.

 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

11 Νοεμβρίου 2020