Το ΔΗΚΟ υπέρ της επαναλειτουργίας και μετεξέλιξης του Δασικού Κολεγίου ως αποτέλεσμα συνάντησης με την ΑΣΔΥΚ

Το ΔΗΚΟ θα προχωρήσει σε ανακίνηση ενώπιον της Βουλής του θέματος της επαναλειτουργίας και της αναβάθμισης του Δασικού Κολεγίου στον Πρόδρομο. Παράλληλα, για αυτό το ζήτημα θα προβεί σε νέα διαβήματα προς το Υπουργείο Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ζητώντας ενημέρωση αναφορικά με την πορεία υλοποίησης της απόφασης επαναλειτουργίας του Δασικού Κολεγίου, που σύμφωνα με την τελευταία απόφαση της Κυβέρνησης, τοποθετείται στις αρχές του 2025.

Την πιο πάνω διαβεβαίωση έδωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος, σε αντιπροσωπεία της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου – ΑΣΔΥΚ, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής τους.

Ειδικότερα, αντιπροσωπεία της ΑΣΔΥΚ και του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών, που υπάγεται στην Οργάνωση, η οποία αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Δρα Γεώργιο Χωραττά και τα στελέχη του Τμήματος Δασών κ.κ. Γεώργιο Γεωργίου και Μάριο Κωνσταντίνου, είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και αντιπροσωπεία του Κόμματος, που συναποτελούσαν οι κ.κ. Χρίστος Ορφανίδης, βουλευτής Λάρνακας και Μιχάλης Λύτρας, επίτιμος Πρόεδρος της ΠΕΚ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της ΑΣΔΥΚ.

Το βασικό θέμα που τέθηκε στο τραπέζι της συζήτησης ήταν η ταχεία επαναλειτουργία του Δασικού Κολεγίου με την παράλληλη αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών του, σε επίπεδο πανεπιστημιακής σχολής τετραετούς φοίτησης. Ο Πρόεδρος του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών της ΑΣΔΥΚ, κ. Γεωργίου, υπέδειξε ότι το Δασικό Κολέγιο είναι το μόνο Ίδρυμα στη χώρα μας, που ασχολείται με την δασοπονία και την ανάπτυξη και προστασία του δασικού πλούτου. Αίτημα του Κλάδου Υπαλλήλων Τμήματος Δασών ΑΣΔΥΚ, είναι η  αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών του Δασικού Κολεγίου, με τον κ. Γεωργίου να σημειώνει ότι «ως το μόνο ακαδημαϊκό Ίδρυμα δασικής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης δύναται να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην έρευνα για τον δασικό πλούτο και στην ανάπτυξη της δασοπονίας και επίσης, θα μπορούσε να συμβάλει στην εκπαίδευση/επιμόρφωση των δασικών λειτουργών και όχι μόνο».

Όσον αφορά στο δεύτερο ζήτημα, που έθεσε ο Κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών – ΑΣΔΥΚ, για την αναγκαιότητα εισαγωγής σχεδίου μοριοδότησης των μεταθέσεων των εργαζομένων, η αντιπροσωπεία του ΔΗΚΟ συμφώνησε με τη διαπίστωση των εργαζομένων του Τμήματος Δασών ότι, μολονότι η μελέτη στη βάση της οποίας καθοριζόταν το πλαίσιο έχει ολοκληρωθεί εδώ και χρόνια, εντούτοις η διεύθυνση του Τμήματος Δασών δεν το έχει εφαρμόσει.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Ν. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι συμφωνεί πλήρως με τα αιτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία της ΑΣΔΥΚ γιατί, όπως είπε, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση και διαβεβαίωσε ότι το Κόμμα του θα δρομολογήσει ενέργειες προώθησής τους, τόσο προς την Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, όσο και αυτεπάγγελτα ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

21 Μαρτίου 2024